Nyhet

Genesis

Genesis IT ökar omsättning och vinst under fjärde kvartalet

Affärssystembolaget Genesis IT ökade omsättningen och vinsten i det fjärde kvartalet. Utdelningen föreslås sänkas.

Omsättningen steg 7,1 procent till 19,7 miljoner kronor (18,4).

Rörelseresultatet blev 3,9 miljoner kronor (2,6), med en rörelsemarginal på 19,8 procent (14,1).

Resultatet efter skatt blev 3,4 miljoner kronor (2,0). Resultat per aktie hamnade på 0,34 kronor (0,20).

I utdelning föreslås 0,50 kronor per aktie (0,64). Det motsvarar 50 procent av årsresultatet.

"Arbetet med både försäljning och implementationer går i ett högt tempo samtidigt som en konstant vidareutveckling av iFenix görs för att hela tiden kunna möta kundernas behov på bästa sätt. Ett förlängt avtal med Max garden i fem år är ett bra exempel på detta", skriver vd Tommy Flink i rapporten.

Genesis IT-chefen skriver att han ser fram emot att pandemin klingar av och att bolaget bland annat åter kan träffa sina kunder vid fysiska möten.

"Det är också glädjande att kunna meddela att vi flyttat in i våra nya lokaler som ger oss goda förutsättningar att utveckla verksamheten. För tillfället pågår ett antal rekryteringar till tjänster både inom support, drift och utveckling som vi hoppas kunna tillsätta inom kort", avslutar han.

Genesis IT, MkrQ4-2021Q4-2020Förändring
Nettoomsättning19,718,47,1%
Rörelseresultat3,92,650,0%
Rörelsemarginal19,8%14,1%
Resultat före skatt3,0
Nettoresultat3,42,070,0%
Resultat per aktie, kronor0,340,2070,0%
Utdelning per aktie, kronor0,500,64-21,9%


http://media.finwire.com/media/FWS006FAB0-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Genesis IT

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Genesis IT

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt