Genesis IT (GENE) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Genesis IT aktie

GENE  

Genesis IT är ett IT-bolag. Störst inriktning sker mot utvecklingen av molnbaserade affärs- och verksamhetssystem. Bolagets kunder återfinns huvudsakligen bland små- och medelstora bolag och produkt- och tjänsteutbudet innefattar driftslösningar, utvecklade programvaror, IT-konsulttjänster, samt relaterad teknisk support. Bolaget etablerades 1998 och har sitt huvudkontor i Luleå.

Genesis IT tillhör sektorn Informationsteknik och branschen Affärs- & IT-System. Bolaget har ett börsvärde på 243 MSEK, en omsättning på 88 MSEK och med ett resultat på 18 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Genesis IT

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Genesis IT (GENE) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Genesis IT aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Spotlight, och med tickern GENE. Aktien har ett P/E-tal på 13.9 och P/S-tal på 3 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Genesis IT utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Genesis IT senaste utdelning är 0.6 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 2.6% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Genesis IT Avanza – se aktiekurs idag

Se Genesis IT senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Genesis IT – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Genesis IT.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Genesis IT.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Genesis IT

Genesis IT

TickerGENE
ListaSpotlight
LandSverige
SektorInformationsteknik
BranschAffärs- & IT-System
Börsvärde243 MSEK
Omsättning88 MSEK
Vinst18 MSEK
P/E13.9
P/S3
Utdelning0.6 SEK
Direktavkastning2.6%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Genesis IT

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Genesis IT? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter