Genesis IT (GENE) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Genesis IT aktie

🔔 Skapa bevakning

GENE  

Genesis IT är ett IT-bolag. Störst inriktning sker mot utvecklingen av molnbaserade affärs- och verksamhetssystem. Bolagets kunder återfinns huvudsakligen bland små- och medelstora bolag och produkt- och tjänsteutbudet innefattar driftslösningar, utvecklade programvaror, IT-konsulttjänster, samt relaterad teknisk support. Bolaget etablerades 1998 och har sitt huvudkontor i Luleå.

Genesis IT tillhör sektorn Informationsteknik och branschen Affärs- & IT-System. Bolaget har ett börsvärde på 168 MSEK, en omsättning på 88 MSEK och med ett resultat på 9 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Genesis IT

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Genesis IT (GENE) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Genesis IT aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Spotlight, och med tickern GENE. Aktien har ett P/E-tal på 18.3 och P/S-tal på 2.5 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Genesis IT utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Genesis IT senaste utdelning är 0.6 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 3.8% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Genesis IT Avanza – se aktiekurs idag

Se Genesis IT senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Genesis IT – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Genesis IT.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen rekommenderar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill handla aktier i Genesis IT.

⭐⭐⭐⭐⭐

  • Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad
  • Handla aktier, fonder och derivat
  • Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Skapa konto idag
Nyheter
Insynshandel
Videos
Bloggar
Pressmeddelanden
Blankning
Analyser

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Genesis IT

Genesis IT

TickerGENE
ListaSpotlight
LandSverige
SektorInformationsteknik
BranschAffärs- & IT-System
Börsvärde168 MSEK
Omsättning88 MSEK
Vinst9 MSEK
P/E18.3
P/S2.5
Utdelning0.6 SEK
Direktavkastning3.8%

Handla aktien

Analysera aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Genesis IT

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Genesis IT? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter