Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

God

God tillväxt inom läkemedelssektorn väntas framöver - Di

Det osäkra läget på börsen har gynnat läkemedelssektorn den senaste tiden, och goda förutsättningar för tillväxt finns framöver. Det skriver Dagens industri, Di, i en analys.

Den inledande delen av året har varit dyster för många aktier, men flera läkemedelsjättar sticker ut som kursvinnare - däribland Astra Zeneca och Novo Nordisk.

Varför investerare lockas till defensiva läkemedelsbolag förklaras inte vara förvånande när det råder osäkerhet i konjunkturen. Det faktum att Joe Bidens plan för att minska läkemedelspriserna fastnat i kongressen beskrivs som ytterligare positivt.

Noterbart med Astra Zeneca och Novo Nordisk bedöms vara att dess värderingar sticker ut jämfört med andra branschkollegor, något som förklaras genom att marknaden förväntar sig att bolagen ska växa snabbare.

Även Pfizer och Modernas värderingar nämns, där aktierna nu går att köpas till under tio gånger årets förväntade vinst. Dess framtidsutsikter bedöms dock inte vara lika goda, då vaccinintäkterna väntas sjunka ordentligt de kommande åren.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien AstraZeneca

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.