Nyhet

Goldman

Goldman Sachs ser aluminiumpriset kunna gå upp ytterligare 29 procent - BN

Goldman Sachs höjer sin prognos för aluminiumpriset till 4 000 dollar per ton på 12 månaders sikt, rapporterar Bloomberg News. Det motsvarar en uppsida på 28,5 procent från nuvarande nivåer.

Enligt Goldman väntas priset fortsätta klättra upp på att energiransoneringen drabbar leveranser från Kina och Europa i en tid av "exceptionell" marknadsefterfrågan i utvecklade länder.

"Vi tror att aluminiummarknader står inför en prishöjning i år drivet av samtidiga underskott i både Kina och utanför, vilket leder till utnyttjande av redan låga lager", skriver banken.

Enligt Goldman Sachs väntas underskottet i år bli på 2,2 miljoner ton och 1,8 miljoner ton under 2023, när lagren mycket väl kan bli helt uttömda.

Aluminiumpriset har ökat 57 procent över senaste året och noterade ett all-time-high på 3 380,15 dollar per ton för 14 år sedan.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Norsk Hydro

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Norsk Hydro

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt