Norsk Hydro (NO) (NHY) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Norsk Hydro (NO) aktie

NHY  

Norskt Hydro är en global industrikoncern. Bolaget är specialiserade inom framställandet av specialiserade aluminiumlösningar. Aluminium utvinns ifrån bergarten bauxit och bolaget är verksamma inom hela värdekedjan, från utvinning till tillverkning av valsade och strängpressade aluminiumkomponenter. Idag förvaltar bolaget utöver kärnverksamheten över ett vattenkraftverk som används i produktionen av aluminium. Bolaget etablerades 1905 och har sitt huvudkontor i Oslo.

Norsk Hydro (NO) tillhör sektorn Material och branschen Gruv - Industrimetaller. Bolaget har ett börsvärde på 113 418 MNOK, en omsättning på 151 832 MNOK och med ett resultat på 6 997 MNOK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Norsk Hydro (NO)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Norsk Hydro (NO) (NHY) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Norsk Hydro (NO) aktie handlas på börsen i Norge, på listan OBX, och med tickern NHY. Aktien har ett P/E-tal på 16.2 och P/S-tal på 0.8 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Norsk Hydro (NO) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Norsk Hydro (NO) Avanza – se aktiekurs idag

Se Norsk Hydro (NO) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Norsk Hydro (NO) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Norsk Hydro (NO).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Norsk Hydro (NO).

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Norsk Hydro (NO)

Norsk Hydro (NO)

TickerNHY
ListaOBX
LandNorge
SektorMaterial
BranschGruv - Industrimetaller
Börsvärde113 418 MNOK
Omsättning151 832 MNOK
Vinst6 997 MNOK
P/E16.2
P/S0.8

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Norsk Hydro (NO)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Norsk Hydro (NO)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter