Nyhet

GP

GP Bullhound vill notera spac i Amsterdam - BN

Brittiska investeringsfirman GP Bullhound planerar att notera en spac på Amsterdambörsen, enligt källor till Bloomberg News.

GP Bullhound arbetar med Deutsche Bank kring listningen som kan bli tillkännagiven om några veckor. Enligt uppgift vill GP Bullhound dra in cirka 200 miljoner euro till det nya bolaget.

Detta är inte första spacen att noteras på Amsterdambörsen som blivit något av ett hem för den här typen av bolag. Tidigare har lyxmiljardären Bernard Arnault och Commerzbanks vd Martin Blessing valt samma kapitalmarknad för sina spac.

GP Bullhound är kända för att investera i teknikbolag och har tidigare backat upp svenskduon Spotify och Klarna, samt brittiska nätbanken Revolut och spanska matleveranstjänsten Glovo. Bolaget har avböjt att kommentera Bloombergs uppgifter.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt