Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Handelsbanken

Handelsbanken sänker långsiktig riktkurs för Renewcell till 300 kronor (350), upprepar köp

Handelsbanken upprepar köp men reviderar ned riktkursen för textilåtervinningsbolaget Renewcell till 300 kronor (350) på tre års sikt, främst på grund av nyemissionen.

Bolaget har nyligen rest 150 miljoner kronor via en riktad emission på 60 kronor per aktie, motsvarande en utspädningseffekt på 7 procent. Skälet är en kombination av att uppstarten av Renewcell 1 (60 000-120 000 tons kapacitet) har blivit försenad (påverkan cirka 100 miljoner kronor) och att investeringsbudgeten för projektet har ökat (med cirka 50 miljoner kronor).

"Synen på Renewcell är fortfarande beroende av att ledningen levererar på sina mål. Vi tror fortfarande att resultatpotentialen (EBIT) för Renewcell 1 när anläggningen körs fullt (120 000 ton per 2025) ligger kring 400 miljoner kronor. Vi anser att detta rörelseresultat är värt cirka 7,8 miljarder kronor (20x), motsvarande ett värde på verksamheten om 210 kronor par aktie. Dessutom finns potential för ytterligare kapacitet samt möjlighet till outsourcing av teknologin", skriver banken.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Re:NewCell

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Re:NewCell

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.