Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Humanas aktie mer än halveras efter återkallat tillstånd för dotterbolag

Vård- och omsorgsbolaget Humanas aktie mer än halveras på tisdagseftermiddagen efter att handeln återupptagits efter handelsstoppet tidigare i dag.

Dotterbolaget Humana Assistans tillstånd att bedriva verksamhet med personlig assistans, ledsagarservice, avlösarservice och hemtjänst har idag den 31 januari återkallats av Inspektionen för Vård och Omsorg, IVO. Verksamheten ska vara avvecklad den 10 februari.

Rörelseintäkterna och rörelseresultatet för verksamheten med personlig assistans som drivs av Humana Assistans, och som därmed berörs av IVO:s beslut, uppgick under 2021 till 2 833 miljoner kronor respektive 193 miljoner kronor, motsvarande 35 procent av koncernens rörelseintäkter och 39 procent av koncernens rörelseresultat.

Humana anser att IVO:s beslut av flera skäl är felaktigt, inklusive bland annat att IVO anser att bolaget har återkommande brister avseende anmälningsskyldighet, anordnar- och arbetsgivaransvar samt förmåga att utveckla och säkra kvaliteten i verksamheten. Bolaget förväntar sig beslut i frågan om inhibition inom kort.

Humanas aktien hade klockan 15.40 fallit med 54,3 procent till 18,70 kronor senast betalt. Aktien har på ett år tappat drygt 70 procent.

I sektorn tappar Attendo 3,3 procent medan Ambea sjunker 7,0 procent.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Ambea

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt