Humanas aktie mer än halveras efter återkallat tillstånd för dotterbolag
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Humanas aktie mer än halveras efter återkallat tillstånd för dotterbolag

Vård- och omsorgsbolaget Humanas aktie mer än halveras på tisdagseftermiddagen efter att handeln återupptagits efter handelsstoppet tidigare i dag.

Dotterbolaget Humana Assistans tillstånd att bedriva verksamhet med personlig assistans, ledsagarservice, avlösarservice och hemtjänst har idag den 31 januari återkallats av Inspektionen för Vård och Omsorg, IVO. Verksamheten ska vara avvecklad den 10 februari.

Rörelseintäkterna och rörelseresultatet för verksamheten med personlig assistans som drivs av Humana Assistans, och som därmed berörs av IVO:s beslut, uppgick under 2021 till 2 833 miljoner kronor respektive 193 miljoner kronor, motsvarande 35 procent av koncernens rörelseintäkter och 39 procent av koncernens rörelseresultat.

Humana anser att IVO:s beslut av flera skäl är felaktigt, inklusive bland annat att IVO anser att bolaget har återkommande brister avseende anmälningsskyldighet, anordnar- och arbetsgivaransvar samt förmåga att utveckla och säkra kvaliteten i verksamheten. Bolaget förväntar sig beslut i frågan om inhibition inom kort.

Humanas aktien hade klockan 15.40 fallit med 54,3 procent till 18,70 kronor senast betalt. Aktien har på ett år tappat drygt 70 procent.

I sektorn tappar Attendo 3,3 procent medan Ambea sjunker 7,0 procent.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Ambea

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt