Ambea (AMBEA) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Ambea aktie

AMBEA  

Ambea är verksamma inom vård och omsorg. Bolaget erbjuder tjänster och bemanning relaterade till funktionsnedsättning, individ- och familjeomsorg, samt äldreomsorg via boenden och egen regi. Bemanningsstyrkan består exempelvis av läkare, sjuksköterskor, lärare och socionomer. Ambea har för närvarande verksamhet runtom den nordiska marknaden, med huvudkontor i Solna.

Ambea tillhör sektorn Hälsovård och branschen Sjukhus & Vårdhem. Bolaget har ett börsvärde på 6 167 MSEK, en omsättning på 11 438 MSEK och med ett resultat på 343 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Ambea

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Ambea (AMBEA) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Ambea aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Mid Cap, och med tickern AMBEA. Aktien har ett P/E-tal på 18 och P/S-tal på 0.6 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Ambea utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Ambea senaste utdelning är 1.1 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 1.8% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Ambea Avanza – se aktiekurs idag

Se Ambea senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Ambea – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Ambea.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Ambea.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Ambea

Ambea

TickerAMBEA
ListaMid Cap
LandSverige
SektorHälsovård
BranschSjukhus & Vårdhem
Börsvärde6 167 MSEK
Omsättning11 438 MSEK
Vinst343 MSEK
P/E18
P/S0.6
Utdelning1.1 SEK
Direktavkastning1.8%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Ambea

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Ambea? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter