Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Humbles

Humbles rapport ser värre ut vid ny anblick, påtaglig risk för nyemission - Di

Vid en djupdykning ser Humbles rapport betydligt värre ut än vid första anblick och vd-ordet skvallrar om flera stundande utmaningar. Skuldsättningen är ansträngd och förvärvsbolaget ser ut att vara i behov av nya pengar. Det skriver Dagens Industri i en kommentar.

Nettoskulden uppgår nu till knappt 2,3 miljarder kronor. Detta är 3,25 gånger justerad proforma ebitda, med andra ord en bra bit över målet om 2,5. Börsvärdet är 3 miljarder kronor.

"Det vill sig att årets fjärde kvartalsrapport är riktigt stark för att motivera dagens värdering. Alldeles oavsett är nyemissionsrisken nu påtaglig då nettoskulden uppskattningsvis växer snabbare än proformerad justerade ebitda", skriver tidningen i sin slutsats.

Aktien är i skrivande stund ned med 8,0 procent och från årsskiftet noteras ett kursfall på 63 procent.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Humble Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Humble Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt