Humbles tillväxtstrategi ligger fast trots turbulent omvärldsläge
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Humbles tillväxtstrategi ligger fast trots turbulent omvärldsläge

Humbles

Foodtechbolaget Humble meddelar att bolagets tillväxtstrategi kvarstår trots turbulent omvärldsläge.

"Rysslands invasion av Ukraina har ökat volatiliteten i omvärlden, vilket påverkar många branscher, inklusive livsmedel. En direkt följd av invasionen är kraftigt stigande råvaru- och energipriser. Humble Groups tillväxtmål och strategi att växa genom förvärv är oförändrade trots omvärldsläget och påverkan på Humbles befintliga dotterbolag till följd av prisökningarna är för närvarande begränsad", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Under 2021 förvärvade bolaget 23 bolag och ambitionen är att man ska hålla minst lika hög takt i år, vilket bolaget kommunicerade om i bokslutskommunikén.

Humble skriver vidare om påverkan av ökade råvaru- och energipriser.

"Mot bakgrund av det turbulenta omvärldsläget under första kvartalet 2022 har transportsektorn tvingats öka sina priser, vilket påverkar många branscher i varierande grad. För Humble innebär detta prisförändringar relaterade till leverans och logistik. Det kan givetvis få en viss kortsiktig påverkan, men Humbles dotterbolag har historiskt varit effektiva i att anpassa kostnader i relation till prissättning, vilket har skapat en struktur för att realisera prisjusteringar mot marknaden till följd av stigande råvarupriser", skriver bolaget.

Vd Simon Petrén ser en fortsatt stabil tillväxt för koncernen.

"Trots ett volatilt omvärldsläge till följd av invasionen av Ukraina samt leverans- och fraktsvårigheter, ser vi en fortsatt stabil tillväxt för koncernen och goda möjligheter att tillhandahålla produkter till våra kunder i tid. Vi har en genomgående stark utveckling i våra verksamhetsbolag och trenden är positiv, både i befintliga marknader och nya exportsatsningar. Humbles dotterbolag har varit effektiva med att transferera eventuella råvarupriser under 2021 och gruppen har som ambition att fortsätta ha en dynamisk prissättning mot våra kunder."

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Humble Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Humble Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt