Nyhet

ICA

ICA ökar svenskandelen i sortimentet

Dagligvarubolaget ICA har ökat svenskandelen i sitt sortiment genom att flytta hem produktionen från utlandet. Det uppger bolaget i ett pressmeddelande under rubriken "ICA kraftsamlar för den svenska maten".

Bolaget påpekar att situationen varit svår för svenska lantbrukare under det senaste året på grund av rådande omvärldssituation. För egen del har man valt att ta samhällsansvar och se till att kunna leverera svensk mat på alla fronter, enligt Anders Svensson som är vd för ICA i Sverige.

"Vi har arbetat med dessa frågor under lång tid, men vi är nu i ett läge som kräver extraordinära insatser, samverkan och att vi kraftsamlar för den svenska maten på alla fronter", säger Anders Svensson.

Som ett led i detta har ICA bland annat ökat andelen av svenskproducerad mat i sitt sortiment. Detta har inneburit bland annat stora förflyttningar inom kött och mejeri, uppges det.

Mer än 90 procent av all färskt kött och charkprodukter som säljs i ICA-butikerna är från inhemsk produktion.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om ICA Gruppen

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien ICA Gruppen

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt