Nyhet

Image Systems föreslår namnbyte till Metronix och ny ordförande

Aktieägarna i teknikbolaget Image Systems kallas till årsstämma torsdagen den 5 maj. Stämman genomförs genom poströstning utan fysiskt deltagande.

Valberedningen föreslår att Anders Fransson väljs till ny styrelseordförande. Nuvarande ordförande Thomas Wernhoff lämnar styrelsen.

Nyval föreslås av Jan Molin och Matilda Wernhoff som styrelseledamöter samt omval av styrelseledamöterna Catharina Lagerstam och Annika Ölme. Valberedningen avser
återkomma snarast och senast tre veckor före stämman med förslag till val av en ytterligare
styrelseledamot.

Styrelsen föreslår att bolagsordningen ändras, innebärande att bolaget byter namn till Metronix.

Styrelsen vill ha bemyndigande från stämman att besluta om nyemission av aktier, teckningsoptioner och konvertibler, inom ramarna för bolagsordningens antal aktier.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Image Systems

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Image Systems

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt