Immunicum presenterar data för ilixadencel från fas 2-studien MERECA
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Immunicum presenterar data för ilixadencel från fas 2-studien MERECA

Forskningsbolaget Immunicums fas 2-studie MERECA, som undersökte kombinationen av ilixadencel med tyrosinkinashämmaren sunitinib vid avancerad njurcancer, visade att överlevnadsfrekvensen vid 18 månader som primärt effektmått för studien inte visade några signifikanta skillnader mellan kombinationen och en kontrollgrupp. Det framgår av ett pressmeddelande.

Däremot var medianöverlevnaden 35,6 månader för kombinationsarmen, jämfört med 25,3 månader för kontrollgruppen, vilket visar en förbättrad överlevnad över tid.

”Resultaten från MERECA-studien har ytterligare ökat vår förståelse för biologin och den terapeutiska potentialen hos kombinationen av ilixadencel med tyrosinkinashämmare som sunitinib", kommenterar bolagets medicinska chef, Jeroen Rovers. ”Detta kommer att stödja utformningen av framtida kliniska studier, inklusive fas II-studien som Immunicum för närvarande förbereder för att utvärdera ilixadencel i kombination med tyrosinkinashämmare i gastrointestinala stromacellstumörer (GIST).”

Totalt behandlades 86 patienter i studien, vars resultat nu publicerats i den expertgranskade tidskriften European Urology Open Sciences.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Mendus

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Mendus

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt