Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Isofol

Isofol Medical faller efter sänkt rekommendation från Pareto

Bioteknikbolaget Isofol Medical faller över 7 procent på börsen efter att Pareto Securities sänkt sin rekommendation till behåll från köp. Samtidigt sänks riktkursen rejält till 1,1 kronor från 30 kronor.

Anledningen till sänkningarna är det misslyckade resultatet från AGENT-studien.

"De första resultaten av fas III-studien AGENT uppfyllde inte de primära eller viktiga sekundära målen. Detta är en stor besvikelse med tanke på de tidigare positiva indikationerna från fas l/ll-studien", skriver Pareto i en kommentar.

Det var i början av augusti som Isofol meddelade att deras toppresultat från fas 3-studien AGENT varken mötte det primära eller sekundära effektmåttet. Under en audiocast var vd Ulf Jugnelius ändå hoppfull inför framtiden.

"Framtiden för arfolitixorin ser dyster ut och vi uppskattar att det kommer att kosta cirka 100 miljoner kronor att slutföra studien. Därför sänker vi vår rating till behåll (köp) och sänker vår riktkurs till 1,1 kronor (30)", skriver Pareto i en kommentar.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Isofol Medical

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Isofol Medical

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt