Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Juul befinner sig i samtal med tre tobaksjättar - WSJ

E-cigarettjätten Juul befinner sig i samtal med tre stycken tobaksjättar och planen är en försäljning, få till en investering eller ett partnerskap. Samtalen befinner sig i ett tidigt stadium. Det rapporterar Wall Street Journal och hänvisar till källor.

De senaste veckorna har Juul haft diskussioner med Philip Morris, Japan Tobacco och Altria, enligt källorna. En affär ska inte vara nära förestående. Altria, som äger 35 procent i Juul, värderade bolaget till 1 miljard dollar i oktober.

Juul, som står för 27 procent av de e-cigaretter som säljs i amerikanska butiker enligt Nielsen, var på gränsen till konkurs förra året efter en tvist med federala tillsynsmyndigheter om huruvida dess produkter skulle få finnas kvar på den amerikanska marknaden. Marknaden för e-cigaretter har också bromsat in efter covid.

President Joe Biden och hans regering arbetar också mot en hårdare reglering. Vita huset strävar efter ett federalt förbud mot mentolcigaretter och Kalifornien har redan förbjudit dessa. USA arbetar också på en plan för att eliminera nästan allt nikotin från cigaretter, uppger affärstidningen.

https://www.wsj.com/articles/juul-in-deal-talks-with-three-tobacco-giants-11674673730

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Altria Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt