Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kalqyl

Kalqyl imponerade av Amhult 2-rapporten - relativt inflationssäkra intäkter

Analysfirman Kalqyl kommenterar fastighetsbolaget Amhult 2 delårsrapport. Analysfirman ser en inflationssäker verksamhet som kan generera framtida intäkter. Det framgår av en uppdragsanalys.

"Vidare har bolaget inga vakanser, en växande kölista för sina bostäder och hyreskontrakt på kontorslokaler som sträcker sig mellan 10–20 år med option på förlängning. Vi bedömer därför bolagets framtida intäkter som stabila och relativt inflationssäkra, även om konjunkturen skulle bli sämre", skriver Kalqyl i en kommentar.

Under kvartalet steg hyresintäkterna med 28,2 procent till 18,2 miljoner kronor, driftnettot steg med 35,1 procent till 15 miljoner och förvaltningsresultatet med 39,2 procent till 11 miljoner.

"Vi ser att ytterligare skalfördelar och kostnadseffektivitet i drift och underhåll kan uppnås eftersom fastigheterna är koncentrerade inom samma geografiska område. Bolaget undersöker exempelvis hur solenergi potentiellt kan fördelas över fastigheterna och vilka hus som skulle passa för en installation", skriver Kalqyl.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Amhult 2

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Amhult 2

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt