Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kanadas

Kanadas största pensionsbolag backar upp Klarna med kapital - Sky

Kanadas största pensionsbolag CPPIB väntas medverka i fintechbolaget Klarnas senaste finansieringsrunda. Rundan är på 800 miljoner dollar och kan bli offentliggjord potentiellt redan denna vecka, enligt källor till Sky News.

Enligt uppgift har CPPIB fört diskussioner om att skjuta till kapital till Klarna, liksom Abu Dhabis investeringsfond Mubadala.

Den nya rundan värderar Klarna till mindre än 6 miljarder dollar före kapitalinjektionen, att jämföra med en tidigare värdering på 45,6 miljarder dollar. Värderingsraset är kopplat till den generella oron kring tillväxtbolagen i samband med stigande räntor. I förra veckan uppgav källor till Wall Street Journal att Klarna är nära att ta in kapital till en värdering av 6,5 miljarder dollar.

CPPIB har avböjt att kommentera, medan Klarna har sagt att det varken kommenterar rundor eller spekulationer kring värderingen.

CPPIB är en förkortning för Canada Pension Plan Investment Board.

https://news.sky.com/story/canadian-pension-fund-backs-58bn-buy-now-pay-later-giant-klarna-12649634

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt