Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kingspan ökar i Nordic Waterproofing - har nu drygt 24 procent av aktierna

Byggmaterialkoncernen Kingspan har ökat rejält i tätskiktsbolaget Nordic Waterproofing och sitter nu på cirka 5,8 miljoner aktier, från tidigare 3,88 miljoner. Innehavet motsvarar 24,1 procent av kapital och röster, enligt ett flaggningsmeddelande daterat 10 augusti.

I början av augusti sålde investmentbolaget Svolder hela sin aktiepost om 3,88 miljoner aktier till Kingspan.

"Vi tror att bolaget långsiktigt utvecklas bäst med en industriell ägare som huvudägare. Globala byggmaterialkoncernen Kingspan har de förutsättningarna", sade Svolders vd Ulf Hedlundh i en kommentar till Finwire vid tillfället.

I och med den senaste ökningen cementerar Kingspan, med säte i Irland, sin position som absolut största ägare i Nordic Waterproofing.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Nordic Waterproofing

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Nordic Waterproofing

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt