Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kollect

Kollect on Demand sänker sin risk avsevärt genom avyttring - Analyst Group

Avfallshanteringsbolaget Kollect on Demand beslut att sälja sin traditionella avfallsinsamlingsverksamheten avseende Waterford-området för 25 miljoner kronor skedde till en attraktiv köpeskilling och var aktieägarvänlig. Det skriver Analyst Group i en kommentar efter affären.

Affären presenterades i fredags.

Köpeskillingen utgjorde 57 procent av Kollect on Demands marknadsvärde, vilket enligt Analyst Group visar hur undervärderad aktien är.

"Det ska dock poängteras att Bin Collection-verksamheten uppvisade högre bruttomarginal och därtill vinst under 2021, men har dock växt i en betydligt lägre takt än kvarvarande del av Kollect (Plattform+BIGbin)", skriver analyshuset.

Analyst Group pekar på att bolaget genom att sälja verksamheten sänker lönsamheten kortsiktigt men höjer tillväxten. Dessutom är skalbarheten bättre.

"De finansiella riskerna kopplat till verksamheten har även reducerats avsevärt efter transaktionen", avslutar Analyst Group.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Kollect on Demand

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Kollect on Demand

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt