Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kollect

Kollect on Demand vände till nettovinst i Q1

Avfallshanteringsbolaget Kollect on Demand redovisar ökande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Nettoresultatet visade en vändning till vinst. Siffrorna i rapporten avser den kvarvarande verksamheten.

Omsättningen steg 42,6 procent till 13,4 miljoner kronor (9,4).

"Under detta kvartal fortsatte vi att bibehålla en stram kostnadskontroll och starka bruttomarginaler, medan vi verkställde vår strategi med fokus på att öka återkommande intäkter, säger vd John O’Connor.

De återkommande intäkterna uppgick till 7,0 miljoner kronor (4,6).

Bruttovinsten blev 4,0 miljoner kronor (3,2), med en bruttomarginal på 29,9 procent (34,0).

Resultatet efter skatt blev 17,8 miljoner kronor (-4,1).

Likvida medel uppgick till 22,9 miljoner kronor (6,9).

Den stora händelsen under perioden var avyttringen av Bin Collection-verksamheten till Beauparc för cirka 25 miljoner kronor. Detta innebär att bolaget inte längre verkar inom traditionell avfallshantering vid soptippen. Framåt verkar bolaget utifrån två affärsområden: den digitala plattformen Kollect för bokning av insamling av avfall (den snabbare tillväxtgrenen) och Bigbin-verksamheten.

Kollect meddelar också att det upphör med sina månadsuppdateringar vilka återinfördes i samband med covid-19-utbrottet. Detta kommer att göra det möjligt för ledningen att istället lägga fokus på det dagliga arbetet och att växa verksamheten, heter det.

Kollect on Demand, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning13,49,442,6%
Bruttoresultat4,03,225,0%
Bruttomarginal29,9%34,0%
Nettoresultat17,8-4,1
Likvida medel22,96,9231,9%


http://media.finwire.com/media/FWS0074841-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Kollect on Demand

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Kollect on Demand

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt