Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Låg

Låg värdering i VBG Group enligt Analysguiden - står fast vid riktkurs om 175 kronor

Analysguiden ser en stor rabatt i industribolaget VBG Groups värdering gentemot andra företag med liknande långsiktig tillväxt och lönsamhet. I en färsk uppdragsanalys framgår att analyshuset alltjämt menar att en rättfärdig riktkurs för industriaktören landar på 175 kronor.

VBG Groups omsättning ökade 23 procent under andra kvartalet, varav tio procent var organisk tillväxt. Försäljningen och resultatet ligger nu på de högsta siffrorna i bolagets historia, däremot noteras vinstmarginalen för närvarande ligga en bit från målet.

Analysguiden spår dock att marginaltrenden för VBG kommer vänta mot slutet av året, och resonerar för sin sak genom att bland annat syfta till genomförda prishöjningar, strukturåtgärder och starka marknadsandelar i respektive nisch.

Man tycker även att vinsten bör kunna öka organiskt de nästkommande två åren, innehavandes en stark balansräkning och uttalad ambition om att öka förvärvstakten. Analysguiden inkluderar dock inga nya förvärv i prognosen för innevarande år.

"Aktien värderas med en stor rabatt mot bolag med liknande långsiktig tillväxt och lönsamhet. EV/EBIT på 7,5 är även lågt i förhållande till hur VBG Group brukar värderas. EV/EBIT på 10 motsvarar en riktkurs på 175 kr", avslutas det.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om VBG Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien VBG Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt