Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Li

Li Auto minskade leveranserna rejält i april efter störningar i leveranskedjan

Kinesiska biltillverkaren Li Auto minskade sina leveranser rejält i april efter störningar i leveranskedjan.

Li Auto levererade 4 167 Li ONEs under vårens första månad. I mars var leveranserna 11 034 bilar.

Företaget har haft störningar i sin leveranskedja under perioden vilket gjort att man fått förseningar i sina leveranser. Covid-19-utbrottet i Yangtze Delta-regionen fortsätter att orsaka allvarliga störningar i hela industrin när det gäller försörjningskedja, logistik och produktion sedan slutet av mars. Li Auto har sin tillverkningsbas i Changzhou, vilket är i mitten av Yangtze Delta-regionen, där över 80 procent av bolagets reservdelsleverantörer finns. Särskild exponering finns mot Shanghai och Kunshan.

"Covid-19-utbrottet i detta område har gjort vissa leverantörer i Shanghai och Kunshan oförmögna att arbeta. Vissa av dem har helt lagt ner produktionen eller leveransen av sina produkter, vilket gör det omöjligt för oss att upprätthålla produktionen efter att vi har uttömt vårt reservdelslager", skriver Li Auto. Bolaget arbetar med sina partners för att få ned förseningarna.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Li Auto Inc

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Li Auto Inc

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt