Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Li

Li Auto ökade leveranserna med 166 procent i maj

Kinesiska elbilstillverkaren Li Auto ökade sina leveranser i maj med nästan 166 procent, mätt på årsbasis. Bolaget levererade 11 496 Li Ones, vilket är också betydligt fler än föregående månad då siffran var 4 167. Samtidigt var förra månaden präglad av störningar i leveranskedjan. I mars uppgick leveranserna till 11 034 bilar.

“Även om våra reservdelsleverantörer i Yangtze Delta-regionen gradvis har återupptagit produktionen har de ännu inte återhämtat sig helt och hållet och vi fortsätter att möta utmaningar från bristen på komponenter. Därför har vår tillverkningsbas i Changzhou ännu inte återgått till sin normala produktionsnivå, vilket har lett till försenade leveranser till vissa av våra användare”, säger chefen Yanan Shen.

Li Auto har totalt levererat 171 467 bilar sedan marknadsdebuten 2019.

https://www.globenewswire.com/news-release/2022/06/01/2453894/0/en/Li-Auto-Inc-May-2022-Delivery-Update.html

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Li Auto Inc

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Li Auto Inc

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt