Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Li

Li Auto uppges satsa på egen tillverkning av chip - media

Kinesiska elbilstillverkaren Li Auto väljer att bemöta chipbristen genom att dra igång egen produktion. Det rapporterar Technode med hänvisning till kinesisk media.

Bolaget har gått ihop med lokala San’an Optoelectronics och bildat ett samriskbolag i Suzhou förra veckan. Tillsammans kommer företagen att under sommaren börja inrätta en ny fabrik som ska spotta ut halvledare med start i mitten av 2024.

Enligt uppgift kommer anläggningen ha en årlig kapacitet på 2,4 miljoner små integrerade kretsar som används i elmotorer.

https://technode.com/2022/05/31/li-auto-to-open-a-chip-plant-to-deal-with-shortages-report/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Li Auto Inc

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Li Auto Inc

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt