Nyhet

Mag

Mag Interactive ökar omsättning och vänder till vinst under första kvartalet

Mobilspelsutvecklaren Mag Interactive redovisar ökande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade en vändning till vinst.

Omsättningen steg 11,1 procent till 70 miljoner kronor (63).

Ebitda-resultat blev 17,1 miljoner kronor (9,3), med en ebitda-marginal på 24,4 procent (14,8).

Rörelseresultatet blev 4,0 miljoner kronor (-2,2), med en rörelsemarginal på 5,7 procent.

Resultatet efter skatt blev 3,7 miljoner kronor (-0,2).

Resultat per aktie hamnade på 0,14 kronor (-0,01).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 11,2 miljoner kronor (4,6).

Dagligt och månatligt antal spelare (DAU och MAU) var 1,53 miljoner respektive 5,05 miljoner under kvartalet, en minskning med 20 procent respektive 18 procent jämfört med samma period i fjol.

Genomsnittlig intjäning per dagligt aktiv användare (ARPDAU) var för perioden 5,67 cent (4,11), en ökning med 38 procent jämfört med samma period föregående år.

"Grunden för vår tillväxt är en portfölj av evergreen-spel med en lojal spelarbas som vi fortsätter att engagera med nya events, som presterar allt bättre vad gäller monetisering", kommenterar vd Daniel Hasselberg och kungör att Nya Quizkampen fått ett rejält lyft vad gäller ARPDAU. I Q2 lanserade bolaget en tredje version av Solo i Nya Quizkampen.

Mag Interactive, MkrQ1-2021/2022Q1-2020/2021Förändring
Nettoomsättning706311,1%
EBITDA17,19,383,9%
EBITDA-marginal24,4%14,8%
Rörelseresultat4,0-2,2
Rörelsemarginal5,7%
Nettoresultat3,7-0,2
Resultat per aktie, kronor0,14-0,01
Kassaflöde från löpande verksamhet11,24,6143,5%


http://media.finwire.com/media/FWS006CE50-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om MAG Interactive

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien MAG Interactive

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt