Nyhet

Mangold

Mangold inleder bevakning på MTI Investment - ser motiverat värde om 17,20 kronor

Mangold initierar bevakning på det nyligen noterade investmentbolaget MTI Investment och landar i ett motiverat värde om 17,20 kronor. Det framgår av en uppdragsanalys.

Bolaget har fyra portföljbolag inom fyra olika branscher i Tanzania.

"Landet förknippas med hög ekonomisk tillväxt och en ökande befolkning där de demografiska förutsättningarna är gynnsamma. Vi förväntar oss att MTI kan ta del av landets utveckling och att efterfrågan på respektive portföljbolag ökar tack vare bolagens positionering inom hållbarhet, hälsa och social utveckling", skriver analyshuset.

Portföljbolagen uppges ha haft ett starkt 2021 och Mangold tror att samtliga bolag kan expandera under 2022 och hänvisar till gynnsam makroekonomisk och politisk utveckling på underliggande marknader.

MTI handlas till en rabatt om 70 procent jämfört med sitt substansvärde om cirka 92 miljoner kronor, skriver Mangold.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om MTI Investment

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien MTI Investment

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt