Nyhet

Mangold

Mangold sänker motiverat värde för MTI Investment

Mangold sänker motiverat värde för MTI Investment till 15 kronor per aktie (17,2). Det motsvarar en uppsida om 230 procent. Mangold ser positivt på att MTI kontinuerligt reviderar sina innehav, framgår det av en uppdragsanalys.

Investmentbolagets genomsnittliga tillväxt uppgick till 33 procent under årets första kvartal jämfört med samma kvartal 2021, samtliga portföljbolag uppvisade tillväxt.

"Revideringen sker till följd av att Atsoko väntas avyttras. Vi har tagit höjd för den ökade risk som marknaden har prisat in för investmentbolag genom att applicera en högre investmentbolagsrabatt. Riskjusteringen till trots anser vi att det finns stor uppsida i aktien som underbyggs av en motståndskraftig börs i Östafrika, samtidigt som MTIs portföljbolag utvecklas i positiv riktning," skriver Mangold.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om MTI Investment

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien MTI Investment

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt