Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Mangold

Mangold sänker riktkursen för XP Chemistries från 4,8 till 4 kronor

Fondkommissionären Mangold sänker riktkursen för XP Chemistries från 4,8 kronor till 4 kronor per aktie. Sänkningen beror främst på att bolaget inte lyckats skala upp produktionen i den mån som förutsågs. Det framgår av en uppdragsanalys.

XP Chemistries har börjat skala upp sin produktion och en viktig trigger sägs enligt Mangold vara att bolaget erhåller EU feed additive godkännande inom marknadsområdet Feed. Bolaget uppges vara på god väg med två lyckade studier samt kommersiella tester. Ansökan sägs ske under sommaren.

Mangold bedömer att bolaget har en solid finansiell position att kunna skala upp produktion och försäljning.

Riktkursen sänks till 4 kronor från tidigare 4,8 kronor per aktie på grund av att bolaget inte lyckats skala upp produktion som förutsågs. Kostnaderna var däremot lägre än föregående kvartal. Mangold ser en uppsida om 140 procent i aktien.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om XP Chemistries

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien XP Chemistries

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt