Mangolds vd spår gynnsamt affärsklimat i en efterkrigstid
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Mangolds vd spår gynnsamt affärsklimat i en efterkrigstid

Strax innan lunch släppte Mangold sin rapport för det första kvartalet, som var i linje med vad bolaget hade kommunicerat i sin vinstvarning från den 7 april. I en intervju med Finwire medger vd Per-Anders Tammerlöv att noteringsklimatet är svalt, men att man spår bättre tider när oroligheter lagt sig.

”Det är just nu väldigt lugnt vad gäller nynoteringar, men jag tror att det finns en mängd bolag som väntar på bättre tider. Det finns en viss diskrepans vad gäller värderingsförväntningar hos bolagen kontra värderingsförväntningar hos investerare, vilket strandar många av noteringsdiskussionerna. Det som kommer förändra detta är när kriget väl tar slut och vi får en efterkrigstid, men just nu är vi återhållsamma i vanliga noteringsprocesser”, kommenterar Per-Anders Tammerlöv och fortsätter.

”Tittar man på vår pipeline och hur det såg ut under första kvartalet så har vi haft ganska hög aktivitet på andra håll; många bolag är i behov av pengar och de kan inte vänta hur länge som helst. Det gör att vi fortfarande har ett bra tryck på bolag som behöver göra olika typer av aktiviteter som kapitalanskaffningar, förvärv, eller annan typ av rådgivning”, anslår den verkställande direktören.

Tammerlöv ser även en stor skillnad jämfört med andra kriser. När corona kom för två år sedan halverades bolagets kreditportfölj, men i år har bolaget trots kriget och annat strul bibehållit sin kreditportfölj på samma nivå som innan.

Bolaget satsar även mer på återkommande intäkter, vilket bidrar till ökad finansiell stabilitet i sämre marknadsklimat. ”Vi har gått från att vara ett bolag som bara genererar projektintäkter, till att nu ha en hygglig andel återkommande intäkter, vilket framför allt ger en finansiell stabilitet i oroliga tider”. Tjänster som genererar återkommande intäkter inkluderar market making, uppdragsanalys och certified adviser.

Vidare spelar Mangolds innehav i Nowonomics en stor roll vad gäller intäkterna. Sedan utgången av Q1 den 28 mars har sparplattformsbolaget stigit runt 35 procent.

Mangold-aktien handlas i skrivande stund ner runt 6 procent, dock under begränsad omsättning.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Mangold

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Mangold

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt