Media and Games Invest föreslår att huvudkontoret flyttas från Malta till Sverige
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Media and Games Invest föreslår att huvudkontoret flyttas från Malta till Sverige

Media

Spel- och mediebolaget Media and Games Invests styrelse har beslutat att föreslå att kommande årsstämma beslutar att huvudkontoret flyttas från Malta till Sverige. Det framgår av ett pressmeddelande.

Flytten till Sverige motiveras som ett ett logiskt nästa steg för bolaget efter noteringen på First North i Sverige 2020. Svensk lagstiftning och bolagsstyrning tillämpas, bolaget kommer att utse en valberedning och styrelsen kommer att inrätta ersättnings- samt revisionsutskott för att spegla storleken på den underliggande verksamheten i linje med inrättandet av de nya utskotten i styrelsen planerar bolaget också att utöka antalet ledamöter i styrelsen.

Ordförande- och vd-rollen kommer att separeras i enlighet med Svensk kod för bolagsstyrning, Remco Westermann kvarstår som vd och styrelseledamot i bolaget. Omlokaliseringen och optimeringen av bolagsstyrningsstrukturen kommer att ge bolaget bättre tillgång till kapitalmarknaderna eftersom vissa investerare har restriktioner för att investera i maltesiska företag.

- Sverige har under de senaste åren blivit vårt hem tack vare noteringen på Nasdaq Stockholms First North Premier Growth Market och våra kapitalmarknadsaktiviteter. Dessutom har förvärven av Platform 161 och Match2One ökat vår geografiska närvaro i Sverige. Eftersom vi redan har en stark infrastruktur i Sverige och tillämpar svensk kod för bolagsstyrning ser vi en flytt till Sverige och anpassning med utskott i styrelsen i linje med god svensk bolagsstyrning som det logiska nästa steget för oss, säger Remco Westermann, nuvarande vd och styrelseordförande.

Media and Games Invests aktie är också noterad i Frankfurt.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om MGI - Media & Games

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien MGI - Media & Games

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt