Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Media

Media and Games Invests tillväxt imponerar på Pareto och Redeye (R)

(Rättelse avser net expansion rate)

Spel- och mediebolaget Media and Games Invest levererade en solid Q1-rapport, enligt en kommentar från Pareto Securities.

Det som sticker ut är den starka tillväxten under vad som annars är ett säsongsmässigt svagt kvartal. Också imponerande är bolagets net expansion rate i dollar som steg 125 procent vilket indikerar att bolaget lyckades öka försäljningsvolymen till befintliga kunder stort.

MGI höjde sina prognoser i samband med förvärvet av Axesinmotion i slutet av april. Att bolaget står kvar vid de höjda estimaten betraktar Pareto som ett styrketecken givet att annonsklimatet överlag varit negativt påverkat av globala makrohändelser och en långsammare global ekonomisk tillväxt.

Även Redeye har kommenterat rapporten och de imponeras mest av den organiska tillväxten på 18 procent. Analyshuset ligger för närvarande något över mitten av bolagets guidning för försäljning och justerat ebitda och räknar med att göra mindre revideringar baserat på rapporten.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om MGI - Media & Games

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien MGI - Media & Games

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt