Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Medicanatumin ingår aktieöverlåtelseavtal med Humble Group

Egenvårdsbolaget Medicanatumin ingick den 17 februari en avsiktsförklaring om försäljning av de rörelsedrivande dotterbolagen till Humble Group. Idag träffade Medicanatumin och Humble Group ett bindande aktieöverlåtelseavtal avseende överlåtelse av samtliga aktier i det nybildade bolaget Nya Medicanatumin, som efter en intern inkråmsöverlåtelse kommer att äga samtliga aktier i de rörelsedrivande dotterbolagen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Styrelsen i Medicanatumin anser att transaktionen är till fördel för bolaget och dess aktieägare. Aktieöverlåtelsen sker mot en köpeskilling om 118,4 miljoner kronor som ska erläggas kontant vid Humble Groups tillträde till aktierna. Medicanatumin ska under en period efter tillträdet återinvestera 113 miljoner kronor köpeskillingen i aktier i Humble Group.

Återinvesteringen är en förändring från den ursprungliga överenskommelsen med Humble Group som innebar att en del av köpeskillingen skulle erläggas med nyemitterade aktier i Humble Group. Medicanatumin åtar sig också att inte överlåta de aktier som förvärvas under viss tid.

Medicanatumins tillgångar kommer efter transaktionen i princip uteslutande bestå av återinvesteringsaktierna i Humble Group samt en mindre kassa. Verksamheten kommer enligt en ändrad bolagsordning att vara inriktad på förvaltning av värdepapper. Styrelsen och ledningen utvärderar även möjligheterna till ett omvänt förvärv samt nyttjande av historiska förlustavdrag efter transaktionens genomförande.

När respektive lock-up period har löpt ut avser styrelsen föreslå bolagsstämman att besluta om utdelning av tillgängliga återinvesteringsaktier till bolagets aktieägare.

Aktieägarna i Medicanatumin kallas till extra bolagsstämma fredagen den 29 april i Jönköping för att godkänna affären.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Humble Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt