Medicanatumin ingår aktieöverlåtelseavtal med Humble Group
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Medicanatumin ingår aktieöverlåtelseavtal med Humble Group

Egenvårdsbolaget Medicanatumin ingick den 17 februari en avsiktsförklaring om försäljning av de rörelsedrivande dotterbolagen till Humble Group. Idag träffade Medicanatumin och Humble Group ett bindande aktieöverlåtelseavtal avseende överlåtelse av samtliga aktier i det nybildade bolaget Nya Medicanatumin, som efter en intern inkråmsöverlåtelse kommer att äga samtliga aktier i de rörelsedrivande dotterbolagen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Styrelsen i Medicanatumin anser att transaktionen är till fördel för bolaget och dess aktieägare. Aktieöverlåtelsen sker mot en köpeskilling om 118,4 miljoner kronor som ska erläggas kontant vid Humble Groups tillträde till aktierna. Medicanatumin ska under en period efter tillträdet återinvestera 113 miljoner kronor köpeskillingen i aktier i Humble Group.

Återinvesteringen är en förändring från den ursprungliga överenskommelsen med Humble Group som innebar att en del av köpeskillingen skulle erläggas med nyemitterade aktier i Humble Group. Medicanatumin åtar sig också att inte överlåta de aktier som förvärvas under viss tid.

Medicanatumins tillgångar kommer efter transaktionen i princip uteslutande bestå av återinvesteringsaktierna i Humble Group samt en mindre kassa. Verksamheten kommer enligt en ändrad bolagsordning att vara inriktad på förvaltning av värdepapper. Styrelsen och ledningen utvärderar även möjligheterna till ett omvänt förvärv samt nyttjande av historiska förlustavdrag efter transaktionens genomförande.

När respektive lock-up period har löpt ut avser styrelsen föreslå bolagsstämman att besluta om utdelning av tillgängliga återinvesteringsaktier till bolagets aktieägare.

Aktieägarna i Medicanatumin kallas till extra bolagsstämma fredagen den 29 april i Jönköping för att godkänna affären.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Humble Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Humble Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt