Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Moderna steg efter positiva resultat för RSV-vaccinkandidat hos äldre

Amerikanska bioteknikbolaget Modernas RSV-vaccinkandidat var 83,7 procent effektivt i en stor fas 3-studie med äldre patienter, enligt ett pressmeddelande som släpptes efter börsstängning igår. Nyheten fick aktien att lyfta cirka 6,5 procent i efterhandeln.

Moderna avser ansöka om godkännande under första halvåret i år. Vid godkännande kan vaccinet bli tillgängligt i början av 2024.

Samtidigt har Sanofi och Astra Zeneca tillsammans utvecklat ett antikroppsbaserat läkemedel som ska användas för att förebygga RSV hos spädbarn. De ansökte om FDA-godkännande av läkemedlet och förväntar sig ett beslut under tredje kvartalet 2023.

RSV kan leda till allvarliga hälsoproblem som lunginflammation och andningssvårigheter hos spädbarn och äldre vuxna. Det är ett av de virus som ligger bakom en ökning av antalet sjukhusinläggningar under de senaste månaderna i bland annat Sverige och USA, tillsammans med influensa och covid-19.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien AstraZeneca

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.