Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Motion

Motion Display minskar omsättning och resultat - orderingång ökade

Displaybolaget Motion Display minskade sin omsättning och sitt resultat under det andra kvartalet. Orderingången ökade.

Omsättningen sjönk till 3,4 miljoner kronor (6,3).

Ebita-resultatet blev -0,6 miljoner kronor (0,4). Rörelseresultatet blev -1,3 miljoner kronor (-0,3). Resultatet efter skatt blev -1,4 miljoner kronor (-0,3). Resultat per aktie hamnade på -0,08 kronor (-0,03).

Orderingången landade på 2,7 miljoner kronor (1,4), en ökning med 92,9 procent mot föregående år. Orderstocken var 1,8 miljoner kronor (1,9) vid periodens utgång.

"Vi tvingas konstatera, att den stagnation som uppkom i samband med pandemin fortfarande kvartstår även om vi ser vissa tecken på en återhämtning. Problemen gäller inte minst den amerikanska marknaden där det är fortsatt trögt. Den amerikanska marknaden har under många varit vår största marknad och det är en stor besvikelse att den inte tagit den fart vi förväntat oss. Det är svårt att säga vad det beror på, men en förklaring är att vi ser en mer restriktiv hållning till vad som tillåts installera i butik och med detta längre och mer komplexa beslutsprocesser för godkännande", uppger vd Anna Engholm i rapporten.

Europa och övriga världen är det som dominerar orderingången under det första halvåret.

Motion Display, MkrQ2-2022Q2-2021Förändring
Orderingång2,71,492,9%
Nettoomsättning3,46,3-46,0%
EBITA-0,60,4
EBITA-marginal6,3%
Rörelseresultat-1,3-0,3
Nettoresultat-1,4-0,3
Resultat per aktie, kronor-0,08-0,03


http://media.finwire.com/media/FWS0079B84-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Motion Display

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Motion Display

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt