Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Multiq förvärvas av Vertiseit

Bildskärmsbolaget Multiq kommer att ansöka om avnotering av bolagets aktie från Nasdaq Stockholm. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bakgrunden är att First North-noterade Vertiseit efter avslutat uppköpsbud kontrollerar 95,3 procent av aktierna i Multiq. Nu väntar tvångsinlösen av resterande aktier i Multiq, som därefter att bli ett helägt dotterbolag i Vertiseit-koncernen.

- Tillsammans kommer bolagen att bli den mest snabbväxande aktören inom branschen. Bolagen kompletterar varandra väl och konsolideringen innebär att vi nu blir en betydligt starkare aktör, vilket är nödvändigt för att konkurrera på den globala marknaden, säger Lars Pålsson, styrelseordförande och tidigare huvudägare av Multiq.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt