Nokian Tyres skriver avtal med Qingdao Sentury Tire gällande kontraktstillverkning
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nokian Tyres skriver avtal med Qingdao Sentury Tire gällande kontraktstillverkning

Nokian

Finska däckjätten Nokian Tyres har tecknat avtal med Qingdao Sentury Tire gällande kontraktstillverkning. Det framgår av ett pressmeddelande.

Enligt avtalet kommer Qingdao Sentury Tire att tillverka utvalda personbilsdäck från Nokian för den centraleuropeiska marknaden. Däcken är utvecklade och testade på Nokians testanläggningar och kommer att säljas under Nokian Tyres varumärke.

Nokian Tyres håller på att förhandla om ytterligare avtal gällande kontraktstillverkning. Den totala årliga volymen av dessa avtal under 2023-2027 uppskattas till mellan 1 och 3 miljoner och ska ses som komplement till produktionen i Nokian Tyres egna anläggningar.

Qingdaos produktion kommer att starta under första halvåret 2023 och de första däcken kommer att finnas på marknaden under andra halvåret 2023.

Nokian meddelade i november att man ska investera cirka 650 miljoner euro i en ny fabrik i Rumänien. Utöver det ökar man också kapaciteten hos sina fabriker i både Finland och USA.

"Vi har börjat bygga upp det nya Nokian Tyres utan produktion i Ryssland, och kontraktstillverkning är en viktig del av dessa planer. Den kompletterar vår egen produktion och hjälper oss att svara på efterfrågan ännu snabbare och mer flexibelt. Med den nya fabriken i Rumänien, den ökade kapaciteten i Finland och USA samt kontraktstillverkningen lägger vi en stark grund för Nokian Tyres framtida tillväxt", säger Jukka Moisio, Nokian Tyres vd och koncernchef.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Nokian Renkaat

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Nokian Renkaat

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt