Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nordea

Nordea en av bankfavoriterna i Berenbergs stora sektoranalys

Nordea pekas ut som en av de mest föredragna bankerna inom eurozonen i en ny analys från Berenberg, rapporterar Reuters.

Nordea tar plats på favoritlistan tillsammans med Caixabank, Bank of Ireland, ING och Unicredit. Det som dessa banker har gemensamt är att de drivs utifrån en enkel affärsmodell, har starka balansräkningar som är anpassade till stigande räntor och erbjuder en hög kapitalavkastning, enligt Berenberg.

Berenberg skriver i analysen också att bankerna från eurozonen nu är bättre kapitaliserade än förr för att klara av recessioner. Det noteras att deras låneböcker har skiftat till mindre riskabla utlåningar jämfört med före finanskrisen.

Och om förlusterna skulle skena iväg till rekordnivåer i nivå med förra kriser, kan bankerna absorbera detta eftersom deras rörelseresultat nu är dubbelt så höga som den potentiella påverkan, skriver Berenberg.

Skulle dock ovan nämnda scenario spela ut sig är riskerna som högst i ABN Amro, Commerzbank och Sabadell, uppges det.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt