Nyhet

Nordex

Nordex ökade omsättning under 2021 - högre än angivet prognosintervall

Nordex redovisar ökande omsättning under helåret 2021 jämfört med samma period året innan.

Omsättningen steg 14,9 procent till 5,4 miljarder euro (4,7). Det tyska bolaget, som är en rival till Vestas, hade guidat för en omsättning om 5-5,2 miljarder euro.

Ebitda-resultatet var över 50 miljoner euro, ned något från 94 miljoner euro året före. Marginalen var cirka 1 procent (2).

Investeringarna om 168,7 miljoner euro var något under guidningen på 180 miljoner.

Total orderingång var 7,95 GW, upp från 6,0 GW året före.

"Nordex-koncernen presterade bra under utmanande förhållanden 2021 och höll sig på sin tillväxtbana, vilket återspeglas i en ökning av försäljning, installation, produktion och orderingång", skriver vd José Luis Blanco i en kommentar.

Detta samtidigt som företaget led av höga kostnader för frakt och råvaror vilket hade en större negativ effekt på lönsamheten än väntat.

"Även om miljön kommer att förbli utmanande på kort sikt är utsikterna på medellång och lång sikt fortfarande mycket positiva, drivna av globala ansträngningar för att producera koldioxidfri el och senaste tidens fokus på att säkerställa regional energisäkerhet", uppger Nordex-chefen.

Fullständig rapport släpps den 29 mars.

Nordex, BEUR20212020Förändring
Nettoomsättning5,44,714,9%


http://media.finwire.com/media/FWM0070505-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Nordex

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Nordex

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt