Nyhet

Nordic

Nordic Snus tappade marknadsandelar i Q1 - även Swedish Match Zyn tappade

Marknaden för nikotinportioner i Sverige fortsätter att öka och Nordic Snus såg sina volymer växa med 17,7 procent under första kvartalet. Marknaden ökade dock ännu snabbare vilket innebär att bolaget minskade sin marknadsandel.

- Vi märker en ökad efterfrågan och ser fortsatt en stor potential för nikotinportionerna. Nu ökar vi våra investeringar kraftigt, lanserar nya smaker och vår utbyggda fabrik möjliggör en massiv produktionsökning. Vi står nu redo att nå fler konsumenter och att öka våra marknadsandelar, säger Cormac O´Rourke, vd Nordic Snus, i ett pressmeddelande.

Volymen för Nordic Snus produkt inom produktkategorin nikotinprodukter, Nordic Spirit, steg med 17,7 procent, mot marknadens 54,3 procent. Marknadsandelen sjönk 0,8 procentenheter till 2,5 procent.

Nordic Snus är en konkurrent till börsnoterade Swedish Match vars Zyn hade en volymtillväxt på 13,7 procent under första kvartalet. Marknadsandelen minskade till 17,8 procent (24,2) för Zyn. Störst är Lyft, som säljs av British American Tobacco, där tillväxten var 54,3 procent med en oförändrad marknadsandel om 61,7 procent.

Inom snuskategorin minskade volymerna för Nordic Snus varumärke LD med 9,8 procent under kvartalet, medan marknaden växte med 0,7 procent. Marknadsandelen krympte med 0,7 procentenheter till 6,4 procent under kvartalet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Swedish Match

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Swedish Match

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt