Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Norsk

Norsk Hydro ska skifta till 100 procent förnybar energi i Sverige - vill satsa på egen vindkraft

Norska aluminiumproducenten Norsk Hydro vill satsa på förnybar energi i Sverige. Målet är att skifta till 100 procent lokalt producerad förnybar energi för sina tre anläggningar i Finspång, Sjunnen och Vetlanda.

Skiftet kommer gå till genom investeringar i solenergi, batterilagring, vindkraft, vätgasproduktion samt energieffektiva åtgärder, skriver Hydro i ett pressmeddelande.

Hydro Sverige undersöker även möjligheten till att etablera en egen vindkraftspark vilken ska förse bolagets fabriker i landet med grön el.

"Med detta kommer Hydro att fortsätta att leda vägen inom hållbar aluminiumproduktion och vara en positiv kraft lokalt. Vi minskar kontinuerligt våra utsläpp och återvinner mer skrot, men det räcker inte. Nästa steg är att få in mer grön energi från det lokala området", säger Jonas Bjuhr, vd för Hydro Extrusion Sweden.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Norsk Hydro

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Norsk Hydro

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt