Nyhet

Norsk Hydros produktionslina i Brasilien utslagen pga strömavbrott (uppdatering)

(Bolaget uppdaterar med info om återstart, se tredje stycket)

Norska aluminiumproducenten Norsk Hydro uppger att en av fyra produktionslinor vid dess brasilianska fabrik Albras stängdes ned under lördagmorgon på grund av ett internt strömavbrott.

Den drabbade linan har en årlig produktion på 110 000 ton av flytande aluminium.

Enligt bolaget är det för tidigt att kunna uppskatta de finansiella effekterna från incidenten. Albras förväntar sig kunna återstarta i början av andra kvartalet och återuppta normal verksamhet i fjärde kvartalet i år.

Norsk Hydro äger 51 procent av Albras, medan resterande 49 procent är i händerna på Nippon Amazon Aluminium. Den totala produktionskapaciteten vid Albras uppgår till 460 000 ton per år. Norsk Hydro har sitt smältverk Alunorte bredvid Albras.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Norsk Hydro

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Norsk Hydro

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt