Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nosium har tagit fram uppdaterad strategi

Investeringsbolaget Nosiums styrelse har tagit fram en uppdaterad investerings- och verksamhetsstrategi. Det innebär bland annat ett nytt investeringsmandat och nya nyckeltal som är i fokus, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Den uppdaterade strategin innebär bland annat att Nosium släpper kravet på att bli huvudägare vid investeringar. Syftet är att kunna öka antalet investeringar. Fortsatt huvudfokus är att hitta undervärderade företag med god värdeutvecklingspotential både på kort och lång sikt. Förutsättningarna bedöms som extra goda i rådande marknadsläge, uppges det.

Vidare ska Nosium ha ett ökat fokus på att investera i företag som bedöms vara goda noteringskandidater i framtiden och det blir ett fortsatt ökat fokus på resultat i moderbolaget.

"En av Nosiums styrkor är att vi är snabbrörliga vilket jag tror är extra viktigt när det sker snabba förändringar i omvärlden. Antagandet av den nya strategin öppnar upp för att investera i fler entreprenörer och för fler lönsamma affärer. Jag ser fram emot en spännande höst", säger vd Daniel Ehdin.

Aktieportföljen per den sista juni består av Online Health Group, Green Apps Technologies International, Dr Sannas Sweden och Nosium EQT.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Nosium

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Nosium

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt