Nyhet

Note

Note räknar med att generera 120 miljoner kronor från samarbetet med Ferroamp nästa år

Kontraktstillverkaren Note beräknar att dess tillverkningssamarbete med miljöteknikbolaget Ferroamp kommer uppgå till 120 miljoner kronor under 2023. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolagen inledde ett partnerskap förra året kring Ferroamps Energyhub-system. Note står för tillverkningen av elektroniken och kompletta system.

"Efterfrågan på Ferroamps produkt har ökat kraftigt den senaste tiden och bolaget förväntas nu stå inför en stark expansion där samarbetet med Note beräknas uppgå till i storleksordningen 120 miljoner kronor under 2023", skriver Note.

Tillverkningen sker i Notes fabrik i Norrtälje. Enligt bolaget väntas produktionen öka påtagligt redan under första kvartalet nästa år.

Ferroamp skriver att produktionen av Energyhub har ökat med cirka 500 procent senaste året. Planen är nu att på kort tid fyrdubbla kapaciteten. Samarbetet med Note innebär en fördubbling av produktionstakten närmsta halvåret.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt