Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Obstecare kovänder - gör omvänt förvärv istället för likvidation

Medicinteknikbolaget Obstecare har träffat en avsiktsförklaring om ett så kallat omvänt förvärv av en Ed-Tech verksamhet från Myfirstapp Group. Affären förutsätter godkännande vid en extra bolagsstämma.

"Vi är glada att kunna presentera ett alternativ till likvidation som tillför värde till aktieägarna. Med detta förvärv får nuvarande aktieägare även en möjlighet att ta del av den framtida utvecklingen för MyFirstApp Group", säger Helena Liljedahl, vd för Obstecare, i en kommentar.

Nanocap Group, som också är noterade på Spotlight, är delägare i Myfirstapp.

"Vi som ägare ställer oss positiva till den föreslagna transaktionen och ser fram emot att Myfirstapp kan utvecklas tillsammans med oss och övriga långsiktiga aktieägare", uppger investmentbolaget i en kommentar till affären.

Obstecare har tidigare kallat till en extra stämma om för att godkänna en frivillig likvidation av bolaget. Detta kommer att åter gälla om det inte blir ett fullständigt avtal om ett omvänt förvärv. Förslaget om att bilda ett nytt inkråmsbolag som kan sälja det nuvarande Obstecare kvarstår.

Den initiala köpeskillingen för det omvända förvärvet är 22 miljoner kronor, varav 9,7 miljoner erläggs som nya aktier till en kurs om 0,05 kronor per aktie, och 12,3 miljoner ges i form av en revers. Totalt ger det omvända förvärvet en utspädning på 77,5 procent.

Vidare skall en tilläggsköpeskilling kunna utgå om 10 miljoner kronor baserat på prestationen under de kommande 18 månaderna. Den betalningen sker till 50 procent av kontanter.

Myfirstapp Group har en omsättning på cirka 0,5 miljoner kronor och ett svagt negativt resultat. Bolaget har fyra anställda.

"Genom att få tillgång till en börsplattform kan vi öka hastigheten i utvecklingen av våra tjänster och tidigare leverera en produkt i världsklass. Vi ser att digitala verktyg blir en alltmer integrerad del i lärandeprocessen för barn och ungdomar och har redan idag många användare runt om i hela världen. Vi tar nu detta steg för att utvecklas inom Ed-Tech och skapa intressanta, lärande och progressiva hjälpmedel", säger Jesper Nord, vd för Myfirstapp Group, i en kommentar.

Det är inte helt ovanligt att bolag som är noterade väljer att genomföra omvända förvärv. Samtidigt brukar detta leda till att listningen omprövas av börsoperatören Spotlight.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien NanoCap

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt