Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ökad

Ökad omsättning men förlust för Implementa Sol under H1

Solenergibolaget Implementa Sol redovisar ökande omsättning under första halvåret jämfört med samma period året innan. Nettoförlusten ökade.

Omsättningen steg 13,5 procent till 4,2 miljoner kronor (3,7).

"Under första halvåret 2022 samt även efter periodens utgång har vi upplevt ett aldrig tidigare skådat tryck från marknaden. Bolaget är nu fullbokade med installationer fram till slutet av Q1 2023. Den enormt stora efterfrågan på våra tjänster och produkter har gjort att orderingången under första halvåret 2022 uppgår till 8,1 Mkr, vilket är ett rekord", kommenterar vd Margareta Krook.

Ebitda-resultatet blev -0,25 miljoner kronor (0,07).

Resultatet efter skatt blev -0,27 miljoner kronor (0,0).

"Leveransförseningar på grund av den globala komponentbristen medför att det i dagsläget tar längre tid att slutfakturera projekten, vilket påverkat resultatet under perioden", fortsätter vd:n.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -0,9 miljoner kronor (-1,4).

Likvida medel uppgick till 0,05 miljoner kronor (2,0). Bolaget har även en outnyttjad checkkredit på 500 000 kronor.

"I skrivande stund ligger fokus på att växla upp organisationen för att kunna möta det fortsatt starka intresset för våra solenergilösningar och därmed öka takten på försäljning av större solenergianläggningar", förklarar Krook.

Implementa Sol, MkrH1-2022H1-2021Förändring
Nettoomsättning4,23,713,5%
EBITDA-0,250,07
EBITDA-marginal1,9%
Nettoresultat-0,270,0
Kassaflöde från löpande verksamhet-0,9-1,4
Likvida medel0,052,0-97,5%


http://media.finwire.com/media/FWS0079D90-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Implementa Sol

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Implementa Sol

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt