Nyhet

Oljeproducenter i USA ska öka produktionen - men varnar för att ökade leveranser kommer ta tid

Stora olje- och gasproducenter i USA ska öka sin produktion av råolja. Beskedet kom under måndagen i kölvattnet av att amerikanska bensinpriserna stigit kraftigt på kort tid. President Joe Biden kan eventuellt inom kort samtidigt förbjuda import av rysk olja. Det rapporterar Politico.

Oljebolagen, där bland annat Chevron och Exxon Mobil ingår, menar dock att ökade leveranser av olja inte kan ske över en natt - utan tar tid.

Samtidigt skriver Politico att bortfallet av rysk olja inte går att kompensera med en ökad produktion i USA. Landet har därför sträckt ut en hand till Saudiarabien och Venezuela, som är två stora producenter.

Priset på olja har stigit kraftigt på senare tid, till följd av de sanktioner som införts mot Ryssland. I skrivande stund kostar ett fat Brentolja 127 dollar per fat.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt