Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Opticept

Opticept genomför sin första installation av Optiboost i Sydamerika

Livsmedelsteknikbolaget Opticept har tecknat avtal med EQR Ecuatorroses CA i Ecuador för utvärdering av Optiboost för snittblommor. Det är bolagets första installation av Optiboost i Sydamerika. Det framgår av ett pressmeddelande.

EQR Ecuatorroses CA förser stora dagligvarukedjor i USA med rosor och avtalet inkluderar utvärdering av Optiboost behandlade rosor för leverans till en av dessa kunder. Därtill är avsikten att utvärdera möjligheten att ersätta flygfrakt med sjöfrakt mellan Ecuador och USA men också långsiktigt utforska potentialen för sjöfrakt till Europa, vilket skulle ge kunden mycket stora fördelar.

Produktionen är huvudsakligen i Ecuador, årligen produceras 129 miljoner rosor. Utöver detta har EQR distribution i Miami, Florida under egen regi och deras huvudmarknad är USA.

"Det finns mycket stor potential i detta avtal, dels ser vi EQR Ecuatorroses CA som en framtida kund och gör intåg på den stora sydamerikanska marknaden med Optiboost. Men framförallt kan vi kliva in på den amerikanska marknaden för dagligvaruhandel som är enorm när det kommer till snittblommor", säger Johan Möllerström, vd i Opticept Technologies.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om OptiCept Technologies

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien OptiCept Technologies

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt