Nyhet

Opticept

Opticept genomför sin första installation av Optiboost i Sydamerika

Livsmedelsteknikbolaget Opticept har tecknat avtal med EQR Ecuatorroses CA i Ecuador för utvärdering av Optiboost för snittblommor. Det är bolagets första installation av Optiboost i Sydamerika. Det framgår av ett pressmeddelande.

EQR Ecuatorroses CA förser stora dagligvarukedjor i USA med rosor och avtalet inkluderar utvärdering av Optiboost behandlade rosor för leverans till en av dessa kunder. Därtill är avsikten att utvärdera möjligheten att ersätta flygfrakt med sjöfrakt mellan Ecuador och USA men också långsiktigt utforska potentialen för sjöfrakt till Europa, vilket skulle ge kunden mycket stora fördelar.

Produktionen är huvudsakligen i Ecuador, årligen produceras 129 miljoner rosor. Utöver detta har EQR distribution i Miami, Florida under egen regi och deras huvudmarknad är USA.

"Det finns mycket stor potential i detta avtal, dels ser vi EQR Ecuatorroses CA som en framtida kund och gör intåg på den stora sydamerikanska marknaden med Optiboost. Men framförallt kan vi kliva in på den amerikanska marknaden för dagligvaruhandel som är enorm när det kommer till snittblommor", säger Johan Möllerström, vd i Opticept Technologies.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om OptiCept Technologies

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien OptiCept Technologies

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt