Nyhet

Opticept

Opticept ingår kommersiellt avtal med aktör inom blomsterbranschen

Livsmedelsteknikbolaget Opticept har tecknat ett kommersiellt avtal med brittiska Flamingo Group rörande bolagets maskin OptiBoost. Det framgår av ett pressmeddelande.

Opticept kommer erhålla ersättning på 250 000 kronor för en betald utvärderingsperiod om 6 månader. Totala värdet på avtalet förklaras vara beroende av nyttjandegraden, men uppskattas till mellan 15 och 30 miljoner kronor.

Maskinen används kring behandling av rosor och Flamingo Group är en aktör inom blomsterbranschen, med egen odling samt distributionscenter innehållandes logistiklösningar i Afrika. Bolaget förklaras även vara återförsäljare till några av Storbritanniens största dagligvarukedjor, samt flera andra internationella kunder.

”Affären med Flamingo Group är särskilt tillfredställande och en milstolpe, av två skäl. Först och främst är det vårt första kommersiella avtal, en utvärderingsperiod ingår men väntas sedan generera intäkter. För det andra är det en ideal kund för oss", kommenterar Opticepts vd Johan Möllerström.

Maskinen kommer levereras till Flamingo i april och väntas tas i bruk omgående.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om OptiCept Technologies

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien OptiCept Technologies

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt