Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Opticept

Opticept ingår kommersiellt avtal med aktör inom blomsterbranschen

Livsmedelsteknikbolaget Opticept har tecknat ett kommersiellt avtal med brittiska Flamingo Group rörande bolagets maskin OptiBoost. Det framgår av ett pressmeddelande.

Opticept kommer erhålla ersättning på 250 000 kronor för en betald utvärderingsperiod om 6 månader. Totala värdet på avtalet förklaras vara beroende av nyttjandegraden, men uppskattas till mellan 15 och 30 miljoner kronor.

Maskinen används kring behandling av rosor och Flamingo Group är en aktör inom blomsterbranschen, med egen odling samt distributionscenter innehållandes logistiklösningar i Afrika. Bolaget förklaras även vara återförsäljare till några av Storbritanniens största dagligvarukedjor, samt flera andra internationella kunder.

”Affären med Flamingo Group är särskilt tillfredställande och en milstolpe, av två skäl. Först och främst är det vårt första kommersiella avtal, en utvärderingsperiod ingår men väntas sedan generera intäkter. För det andra är det en ideal kund för oss", kommenterar Opticepts vd Johan Möllerström.

Maskinen kommer levereras till Flamingo i april och väntas tas i bruk omgående.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om OptiCept Technologies

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien OptiCept Technologies

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt