Nyhet

Opticept:

Opticept: Kommersiell utvärdering gav positiva resultat för Winecept

Livsmedelsteknikbolaget Opticept har fått positiva resultat från de två utvärderingsavtal som tecknades 2021 avseende applikationen Winecepts behandling av vin. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nu har de första resultaten kommit in från den franska vinproducenten Vinovalie.

"För samtliga druvor noterades en ökad utvinning av vin med upptill 8 procent, något högre för vita druvor än på röda. Därtill har flertalet kvalitativa egenskaper påverkats avsevärt. Det vita vinet innehåller efter behandling med Winecept bland annat signifikant högre halter av polyfenoler, fenolsyror, tanniner, kalium, ämnen som påverkar såväl färg, smak och doft", skriver Opticept.

Röda viner visar liknande resultat samt upp till 70 procent högre Antocyaner.

Nästa steg i utvärderingen är smaktest av vin tappat på flaska som kommer genomföras efter 6 månaders lagring.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om OptiCept Technologies

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien OptiCept Technologies

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt